Паска з цукатами, великі яйця і форшмак. За що власноруч беруться на Великдень депутати Верховної Ради

Парламентарі разом з "Сьогодні" приготували свої фірмові страви

Народні депутати Верховної Ради власноруч готують смаколики на Великдень – але здебільшого лише фірмові страви, на більше часу не вистачає. Серед таких фірмових страв обранці назвали паску, форшмак і салат із томатів.

Про кулінарні таланти, політичні жарти та колоритні великодні страви парламентарів йдеться у сюжеті "Сьогодні" кореспондентки Дарини Філоненко.

Реклама

Народна депутатка і голова партії "Голос" Кіра Рудик до візиту знімальної групи "Сьогодні" підготувалася заздалегідь: на столі стояли відміряні складники, з десяток посипок та прикраси у формі кроликів. Вона родом із Закарпаття і до паски має одну вимогу.

"Вона має бути, власне, така, як пиріг, насичена, солодка, обовязково з цукатами, обовязково з родзинками", – каже Кіра Рудик.

Нардепка зізналась, що часу готувати щодня не має. Однак пекти на Великдень – це святе, як і обирати яйця до столу.

"Мають бути крупні яйця, з такими оранжевими жовтками, не куплені точно", – наголошує Кіра Рудик.

Паски за закарпатським рецептом у нардепки забирають п'ять годин.

Реклама

А от депутат від "Європейської солідарності" одесит Олексій Гончаренко на Великдень готує свій фірмовий форшмак. Рецепт такий: дві цибулини, оселедець і таємний інгредієнт – горіхи з дерева, що росте під вікнами. Форшмак депутат готує добре, а от щодо традиційної великодньої випічки, то тут він лише теоретик.

Олександр Качура, депутат від "Слуги народу", готує зелений салат з помідорами – їх дуже любить його півторарічна донька. Однак нарізає салат і про святкові родинні рецепти Олександр Качура розповідаэ просто у себе в офісі. Як пояснив депутат, це його другий дім. Ходити до церкви на Великдень у його родині було заведено. Однак стосовно того, що можна святити, виникали суперечки.

"Батько горілку навіть носив освячувати, але мама йому заборонила, сказала, це не той продукт харчування, який треба освячувати", – згадує депутат.

Але все ж депутат дав кулінарний урок з розмальовки великодніх яєць.

"Це начебто інгредієнт до страв, але це те, чого не вистачає українській політиці", – пожартував Олександр Качура.

Реклама

За годину депутат розмалював три різні писанки – рожеву, жовту з маками і партійно-зелену.

Як раніше повідомляв "Сьогодні", ввечері до Києва з Єрусалима прибув Благодатний вогонь. Літак з вогнем приземлився в аеропорту "Київ" (Жуляни) о 18:40. Також приїхали близько сотні священиків з усієї України, зокрема керівники єпархій, аби розвезти його у церкви в різних куточках країни.

Реклама
Найважливіші та найцікавіші новини завжди під рукою
“Сьогодні” в Telegram Пiдпишись на RSS-канал
влада
Реклама
У тренді: влада
Всі новини
Останні новини
Показати ще
Пряма трансляція
Опитування
Влада
Візит Зеленського до Байдена у Вашингтон
Докладніше
Комаровський в темі
Який тест на COVID-19 надійніший
Думка Комаровського
Читати статтю
АКТУАЛОЧКА
Збираєшся на пікнік?
Де краще купувати продукти
Хочу дізнатись
Кейт Вінслет для LA Times
Гороскоп
Твій гороскоп на сьогодні
Читати гороскоп
Спецпроект
Календар лайфхаків на літо
Серпень
Лайфхаки за календарем
Для батьків
Аптечка малюка у відпустці і дома
Зібрати
Сприятливі та небезпечні дні у серпні
Місячний календар на серпень
Що треба робити

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти