МЗС засудив продовження ще на три місяці терміну утримання під вартою Савченко

25 грудня 2015, 21:52

Російська сторона продовжує ігнорувати статус Надії Савченко як члена Парламентської асамблеї Ради Європи

Міністерство закордонних справ України (МЗС) висловлює рішучий протест у зв'язку з визнанням 25 грудня 2015 р. Ростовським обласним судом Російської Федерації законності рішення Донецького міського суду про продовження ще на три місяці – до 16 квітня 2016 – терміну утримання під вартою народного депутата України Надії Савченко. Про це повідомляє прес-служба МЗС.

Реклама

"Російська сторона продовжує зухвало ігнорувати статус Надії Савченко як члена Парламентської асамблеї Ради Європи, яка користується імунітетом, підтвердженим ПАРЄ. Не витримують ніякої критики заангажовані і політично вмотивовані рішення суддів, які продовжують відхиляти більшість з клопотань адвокатів Надії Савченко з проханням долучити до матеріалів кримінальної справи докази, надані українською стороною процесуальним шляхом, що доводять очевидність її непричетності до висунутих російським слідством звинувачень", – йдеться в повідомленні.

При цьому уточнюється, що такі дії так званого російського правосуддя призвели до чергового вимушеного голодування Надії Савченко, яке триває вже восьмий день і є прямою загрозою її життю.

В тренді
#NoCivilWar in Ukraine. Коментар Мендель викликав бурю суперечок в соцмережах

"Міністерство закордонних справ України вкотре закликає російську сторону забезпечити безумовне виконання взятих на себе міжнародних зобов'язань і вимагає негайно звільнити Надію Савченко і всіх інших громадян України, які з політичних мотивів утримуються під вартою на території Росії", – резюмується в повідомленні.

Реклама

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися

Реклама

Читайте Segodnya.ua у Google News

Реклама

Новини партнерів

Загрузка...

Новини партнерів

Загрузка...
загрузка...

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти