Чим харчуються українські нардепи: стали відомі найпопулярніші страви в їдальні Ради

23 листопада 2017, 14:55
В їдальні "під куполом", де часто обідають депутати і представники іноземних делегацій, в меню буває червона риба

Фото: архів

Найбільш популярні страви в їдальнях Верховної Ради – український борщ з пампушками, грибна юшка і котлети, розповів журналістам директор державного підприємства "Їдальня" Управління справами апарату Верховної Ради Микола Бобренко.

"Найпопулярніші страви – це звичайні прості страви української кухні. Наприклад, з перших страв – український борщ червоний з пампушками, грибна юшка. На друге користуються популярністю звичайні котлети з курятини, телятини і змішаного фаршу", – повідомив Бобренко.

Реклама

Бобренко звернув увагу на те, що меню змінюється майже щодня, щодня з'являється щось нове: "В цілому в меню 300 страв, які щодня змінюються. Рідко буває, що меню повторюється раз на тиждень".

За його словами, в їдальні на вулиці Садова, 3, де проводили 23 листопада, день відкритих дверей, 70 посадочних місць і тут щодня обслуговують триста чоловік, але в пленарні тижні – в два рази більше. Бобренком також зазначив, що стільки ж місць і відвідувачів в будівлі Верховної Ради під куполом.

"В цілому по підприємству штат складає 110 осіб, з них 60-65 кухарів", – розповів директор ДП.

Реклама

Бобренко повідомив, що підприємство заплатило 3 млн. 319 тис. грн податків до бюджету за дев'ять місяців 2017 року. Він також розповів, що асортимент столових формується на підставі попиту.

Наприклад, в їдальні "під куполом", де часто обідають депутати і представники іноземних делегацій, в меню буває червона риба, відповідно і ціни за обід тут вищі. За його словами, в середньому вартість обіду становить до 100 гривень.

Як повідомив Бобренко, на підприємстві працюють два виробництва, які готують страви для трьох столових і декількох буфетів Верховної Ради, в тому числі їдальні "під куполом".